Arròs de guatlla i butifarra
Elaboració:
Treure l'ós a les guatlles o comprar-les ja preparades. Es necessiten els pits i les cuixes. Les carcasses i la resta s'utilitzen per fer el brou.
Pelar la botifarra. Tallar la meitat a rodanxes i la resta picar-la a daus.
Picar l'escalunya i els alls tendres ben fins.
Sofregir les verdures fins que estiguin ben cuites i amb un color daurat.
Afegir l'arròs amb un raig d'oli i donar unes voltes, afegir el vi blanc, deixar evaporar l'alcohol.
Afegir la botifarra a daus. Afegir una tercera part del brou calent.
Coure l'arròs afegint el caldo a mida que el necessiti. El temps de cocció dependrà de varis factors com el caldo, el foc, el tipus d'arròs. Estarà sobre els 18 minuts.
Posar aigua a bullir i coure els tirabecs tallats a juliana 2 minuts.
Marcar els pits a una paella i daurar pel cantó de la pell, donar la volta i acabar la cocció, les cuixes s'afegeixen a l'arròs quan li faltin uns 8 minuts.
Marcar les rodanxes de botifarra.
Posar l'arròs al plat amb els trossos de guatlla, els tirabecs i la botifarra a sobre.