Mengeu bo i sa
La manera com ens alimentem és un dels factors que més impacte tenen al planeta. Des de l'elecció dels ingredients al malbaratament alimentari, hi ha moltes variables que poden influir en el medi ambient. Barcelona és una ciutat molt rica gastronòmicament, i el tipus de dieta mediterrània és molt present a la ciutat, per la qual cosa hi ha moltes opcions que minimitzen aquest impacte i ofereixen una cuina de qualitat, saborosa i saludable.
Als restaurants amb una oferta de cuina catalana, tastaràs els plats més tradicionals i, per tant, més locals. Per tota la ciutat trobareu multitud de restaurants que ofereixen cuina de mercat amb una gran varietat de productes frescos i de temporada directes de l'horta, els boscos i el mar als seus fogons. El mar i l'horta són els grans protagonistes als restaurants de cuina mediterrània. Els restaurant de proximitat i quilòmetre zero ofereixen menús on els ingredients han arribat directament de productors en un radi inferior a 100 quilòmetres. Les persones amants d'allò ecològic i orgànic poden triar entre una selecció de restaurants amb producte ecològic que basen la seva cuina en ingredients sense compostos químics que fan malbé el medi ambient i la salut de les persones. I si heu optat per una dieta vegetariana, hi ha l'opció de restaurants amb plats vegetarians.
A més dels aspectes mediambientals, hi ha restaurants a Barcelona especialment pensats per a persones amb intoleràncies com els restaurants per a celíacs o els totalment adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Trieu el que trieu, serà saludable i sostenible.